Restaurări dentare

Coroane unidentare       

Coroanele unidentare sunt lucrari dentare care se aplica la nivelul unui singur dinte si se recomanda in cazul dintilor fracturati, cu plombe(obturatii) mari si in cazul dintilor devitali sau cu coloratii atipice. Ele redau forma, culoarea si functia dintelui respectiv sau in cazul pacientilor nemultumiti de estetica si forma dintilor lor.

Pot fi confectionate din mai multe materiale cum ar fi ceramica integrala, ceramica pe diferite metale sau coroane metalo-acrilice sau compozite.

Punti dentare

Lucrari protetice care se aplica pe dintii vecini unui spatiu cu dinti lipsa. Acesti dinti se prepara si se amprenteaza pentru a reda un model fidel pe care tehnicianul reface forma dintilor lipsa in relatie cu arcada opusa. Orice extractie are repercursiuni asupra dintilor vecini. Acestia in timp se desplaseaza ducand la inclinarea lor spre spatiul liber.

Puntile dentare se fixeaza prin cimentare, refacand atat functional cat si estetic(lucrari metalo ceramice) zona edentata.

Proteze dentare

Protezele dentare pot fi de 3 feluri: proteze totale acrilice, proteze scheletate si proteze pe sisteme speciale aplicate pe implanturi dentare.

Protezele total acrilice se utilizeaza in cazul in care avem un pacient caruia ii lipsesc toti dintii. Protezele inlocuiesc dintii astfel refacand si suportul pentru musculatura obrajilor si a buzelor redand pacientilor un zambet complet si o fata intinerita. Sprijinul protezelor total acrilice este exclusiv pe mucoasa care acopera osul unde au fost dintii.

Protezele scheletate se indica in cazul existentei unui numar de dinti la nivelul arcadelor dentare.Protezele scheletate sunt alcatuite dintr-o parte fixa si o parte mobila. Se realizeaza partea fixa a lucrarii care se aplica pe dintii existenti, continand niste elemente speciale de prindere pentru partea mobila a lucrarii.Pacientul resimte un confort mai mare in cazul protezelor schelatate datorita existentei unui suport atat dentar cat si un sprijin mucos.

Protezele aplicate pe implanturi dentare. In cazul in care pacientii doresc o lucrare fixa sau mobilizabila si nu mai exista nici un dinte se poate apela la implantologie pentru a introduce un numar de 3 4 implanturi dentare pe care, dupa perioada de integrare osoasa a implantelor, se aplica niste sisteme speciale pe care se realizeaza o proteza perfect adaptata, confortul resimtit fiind acelasi sau mai bun decat in cazul protezelor scheletate.

Proteze scheletate

Protezele scheletate se indica in cazul existentei unui numar de dinti la nivelul arcadelor dentare. Protezele scheletate sunt alcatuite dintr-o parte fixa si o parte mobila. Se realizeaza partea fixa a lucrarii care se aplica pe dintii existenti, continand niste elemente speciale de prindere pentru partea mobila a lucrarii. Pacientul resimte un confort mai mare in cazul protezelor schelatate datorita existentei unui suport atat dentar cat si un sprijin mucos.

Protezele total acrilice se utilizeaza in cazul in care avem un pacient caruia ii lipsesc toti dintii. Protezele inlocuiesc dintii astfel refacand si suportul pentru musculatura obrajilor si a buzelor redand pacientilor un zambet complet si o fata intinerita.Sprijinul protezelor total acrilice este exclusiv pe mucoasa care acopera osul unde au fost dintii.

Proteze aplicate pe implanturi dentare

In cazul in care pacientii doresc o lucrare fixa sau mobilizabila si nu mai exista nici un dinte se poate apela la implantologie pentru a introduce un numar de 3 4 implanturi dentare pe care, dupa perioada de integrare osoasa a implantelor, se aplica niste sisteme speciale pe care se realizeaza o proteza perfect adaptata, confortul resimtit fiind acelasi sau mai bun decat in cazul protezelor scheletate.