Implantologie

 Implant dentar         

Implanturile dentare sunt niste suruburi din aliaj de titan care sunt ancorate permanent in osul maxilarului. Aliajul din titan a fost selectat datorita urmatoarelor caracteristici dovedite: putere, greutate specifica mica, biocompatibilitate si istorie de succes in domeniul medical( de ex. protezele din titan pentru sold si umar,etc.)

Beneficiile implantului dentar

 • Va permite sa aveti un zambet frumos si confortabil

 • Va ajuta la imbunatatirea dictiei si sustine conturul facial natural

 • Elimina necesitatea de a sacrifica doi dinti sanatosi, din apropierea dintelui cu probleme, pentru a crea o lucrare protetica clasica

 • Va asigura o protezare sigura si confortabila

 • Diminueaza pierederea de os si retragerea gingiei, asociate cu pierderea dintilor

 • Au o istorie de succes, dovedita pe termen lung

Tipuri de implant dentar:

 1. Implant dentar Bredent Sky Classic si blueSKY (Germania)Implant dentar conceput pentru inserarea izocrestală blueSKY – implant dentar din titan structurat în zona coronară cu o margine de 0,5 mm. Plasarea implantului dentar la același nivel cu osul duce la evitarea pierderii osoase datorată stabilizării osului la un nivel înalt pe toata lungimea implantului dentar. Recomandat de asemenea și pentru inserarea pe creste augmentate, oferind astfel și precondiția unei aderări osoase ridicate după implantare. Mulțumită metodei inovative de tratament a suprafeței implantului dentar, dar şi a structurii speciale a filetului, stabilitatea primară a acestuia crește considerabil.Indicația majoră pentru noul SKY classic este inserarea supracrestală SKY classic are în regiunea de colet, pe primii 2 mm, o porțiune rafinată de mașină de 1,5 mm și o suprafață gravată de doar de 0,5 mm. Datorită acestui design modern implantul face față cu succes în două dintre cele mai grele situații : – pe de o parte, șanțurile microscopice pot conferi suport și attachment pentru țesuturile moi, ceea ce indică această linie implantară pentru plasarea supracrestală;  – iar pe de altă parte, în situația unei creste alveolare neregulate, sau dacă vă puteți aștepta la resorbția osului, porțiunea expusă fiind foarte ușor de igienizat de către pacient. Toate aceste caracteristici recomandând acest implant dentar în special pentru zona laterală mandibulară.
 2. Implant dentar Global D (Franta)

  Sistemul de implant dentar Global D In-Kone este conceput pentru a optimiza gestionarea țesuturilor moi peri-implantare. Poziționarea infra-crestală recomandată a umărului favorizează un sigiliu epitelial gros.Volumul țesutului obținut, astfel,  permite crearea unor condiții trofice favorabile pentru o estetică excelentă. Implanturi dentare premium:

  ☑️Cea mai înaltă calitate a implanturilor și instrumentelor chirurgicale reglementate de standartele internaționale,
  ☑️Posibilitatea efectuării unei implantări într-o etapă,
  ☑️Stabilitate primară ridicată,
  ☑️Utilizate pentru instalare în orice tip de os,
  ☑️O gamă largă de produse ce permite să selectați o soluție pentru orice caz clinic.
 3. Implant dentar JDental Care EVOLUTION  (Italia)

  Sistemul de implant JD ICON plus + combină designul implantului JDEvolution® cu conexiunea hexagonală internă exclusivă cu teșit cu plumb.

  Conexiunea hexagonală internă cu teșit cu plumb este conexiunea mai studiată și testată în lume cu peste 20 de ani de studii clinice și practici.
  În toți acești ani, s-a demonstrat că această conexiune reduce stresul pe osul crestal și rezistă la slăbirea șurubului bontului, creând astfel condiții favorabile pentru menținerea nivelului osului.
  Conexiunea este, de asemenea, recunoscută universal de toate bibliotecile principale ale platformelor CAD / CAM prezente pe piață.
  Sistemul de implant JDEvolution® Plus + a fost conceput pentru a asigura:
  – Ușurința de utilizare datorită designului exclusiv al dispozitivului de fixare și platformei protetice unice pentru toate diametrele implantului
  – Flexibilitate pentru dentist datorită unei game complete de componente protetice
  – Osteointegrare previzibilă datorită unei stabilități primare ridicate chiar și în osul compromis
  – Stabilitatea țesuturilor moi datorită conceptului Platform Switching
  – Conexiunea este recunoscută universal de toate bibliotecile principale ale platformelor CAD / CAM

 

Procedura de implantare dentara

Pentru implantare dentara este nevoie de o interventie chirurgicala la clinica noastra. Este o interventie relativ nedureroasa care se face cu o anestezie locala.

Pasul 1: Consultatie/Diagnostic
Medicul chirurg va evalua starea dumneavostra medicala si problemele dentare pentru a vedea daca implanturile dentare sunt potrivite pentru dumneavoastra.

Pasul 2: Inserarea implantului dentar( inlocuirea radacinii dintelui)
Chirurgul va deschide tesutul gingival acolo unde dintele dumneavoastra lipseste si va plasa implantul dentar in osul maxilar. Implantul se va integra in os pe masura ce acesta se vindeca si va tine loc de radacina pentru dintele care urmeaza sa fie inlocuit

Pasul 3: Plasarea bontului protetic
Dupa procesul de vindecare , medicul stomatolog va alege bontul protetic care vi se potriveste si il va fixa in interiorul implantului dentar. Bontul protetic este un dispozitiv care sprijina coronita dentara si o conecteaza cu implantul dentar.

Pasul 4: Atasarea lucrarii dentare (coroane sau proteza)
Se va face o coronita sau o lucrare dentara care sa se potriveasca cu dintii din vecinatate. Coronita va fi plasata pe bontul protetic si va functiona ca si cum ar fi dintele dumneavoastra.

Pasul 5. Inlocuirea unui singur dinte
Cu ajutorul implantului unidentar se umple golul existent in urma unei singure extractii, prin realizare unei sigure coronite , fara a mai fi nevoie sa slefuiti dintii adiacenti pentru realizarea unei punti dentare.

Protetica pe implanturi dentare

Implanturile dentare va ofera o mare varietate de optiuni care va permi sa aveti un zambet sanatos.

Punte protetica pe implanturi

Acesta optiune va permite sa inlocuiti relativ usor unul sau mai multi dinti pentru restaurarea functiilor arcadei dentare afectata.

Proteze dentare pe implanturi

Implanturile dentare pot fi utilizate de asemenea pentru a sprijini si stabiliza variate tipuri de proteze.

 

Elevarea sinusului maxilar

Prelevare de autogrefe

Augmentare osoasa cu autogrefa

Augmentare osoasa cu bioos